Protræ - mere end 110 år med speciale i træ

Protræs produktionsapparat er blandt det mest moderne i Danmark og udvikles konstant i takt med markedets efterspørgsel – og teknologiens muligheder.

 

I dag råder vi over et areal på 115.000 m2, hvoraf de 40.000 m2 er under tag. Der produceres pr. måned ca. 1,2 mio. lbm fra høvleri og maleri.

 

Protræ beskæftiger omkring 74 medarbejdere, der dagligt understøtter visionen om at være det bedste valg for kunden. Se kort film om firmaet herunder.

 

 

Historie

Skodborg Savværk & Trælasthandel blev grundlagt i 1905 med afsæt i traditionelt savværk. Siden har virksomheden gennemgået en imponerende udvikling og fra 2008 har Protræ været ejet af franske Saint-Gobain, som med sine ca. 200.000 medarbejdere er blandt verdens 100 største industrivirksomheder.

 

På adressen i Skodborg blev der handlet træ og byggematerialer til lokalområdet frem til 1975, hvor nye ejere ændrede strategi til handel med professionelle og senere omfattende logistik- og lagerløsning til en af landets største byggemarkedskæder.

 

I dag tegner Protræ et stort velfungerende distributionscenter samt en topmoderne produktionsvirksomhed med over 40 års erfaring indenfor forædling og overfladebehandling af råtræ til byggeriet.